Як отримати дозвільні документи - реєстрацію та сертифікат - на БАДи в Україні

Якщо ви хочете відкрити бізнес із реалізації нелікарських препаратів функціонального призначення, харчових продуктів спецпризначення, біодобавок, вам необхідно буде отримати висновок СЕС та зареєструвати. Реєстрація дозволить продавати товари для здоров'я на українському ринку – онлайн, офлайн-торгівля, аптеки.

Яка продукція підлягає сертифікації?

Реєстрацію повинні проходити такі товари для здорового харчування:

  • Нелікарські препарати функціонального призначення (ентеральні суміші, пробіотики, пребіотики, синбіотики, каші, кисломолочні продукти).
  • Харчові продукти спеціального призначення (безлактозні кефіри, солодощі, кавові напої, натуральні соки і т.д.).
  • Дитяче, спортивне та дієтичне харчування (каші, білкові коктейлі, амінокислоти, замінники харчування, суперфуди).
  • Дієтичні напої, фіточаї.

Добавки спеціального призначення мають проходити експертизу, організовану державною санепідслужбою України. Під час експертної оцінки здійснюється ознайомлення з пакетом документів на товар, проводяться лабораторні дослідження, визначаються основні особливості препарату та рекомендації від виробника для кінцевого споживача.

Оформлення документів БАД

Далі готується проект висновку СЕС, у якому прописано перебіг всіх етапів експертизи, оцінка кінцевих результатів. Документу надається спеціальний номер, який вноситься до Держреєстру з реєстрації БАД, а ви отримуєте готовий дозвіл на реалізацію своїх продуктів для здорового та правильного харчування.

Професійний супровід у процесі сертифікації БАД

Самостійно отримати реєстрацію важко, все одно доведеться працювати зі структурами, які пришвидшують цей процес. Спеціалісти нашого підприємства Біо Лайт протягом 5 років надають професійну допомогу в отриманні дозвільної документації на виробництво та торгівлю біодобавками, оформлення документів для капсул в Україні.

Отримати сертифікат з нашою допомогою можна вже найближчим часом. Для прискорення процесу можна зателефонувати або написати нам на електронну пошту office@biolight.com.ua, або зателефонувати за номером, вказаним на сайті biolight.com.ua.